papsajtestek
PAPSAJT NYÁR 2011
 
 
Menü
 
Szavazás
A Papsajt Estek programsorozata

Egyedülállóan remek ötlet.
A kezdeményezőn kívül Egerszalókra is felhívja a figyelmet.
Hallottam már valami hasonlóról, de jó, hogy van.
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2011.10.03. 21:09
2011.08.15. 13:48
2011.08.13. 22:13
2011.08.08. 19:15
2011.07.30. 13:19
2011.07.30. 13:12
2011.07.29. 11:58
2011.07.24. 16:55
2011.07.24. 16:49
Friss hozzászólások
 
Linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
NAPLÓ
Archívum - 2010. augusztus

HERMELÍN

2010.08.24. 09:58

   Sokáig beszélgettünk, lassan már a hajnal közeledett, amikor Gézának egyszer csak eszébe jutott: Erika kínáld már meg Ferit prágai sajttal! A „prágai sajt” a Nakládaný hermelín Erika-féle változata volt. A receptet tőlem kapta az egyik estre készülve, de nem kóstoltam az eredményt, nem is gondoltam, hogy lesz rá még mód, de mint mondta, amióta egyszer megcsinálta, azóta szeretik… Prágában az erre a célra szánt  camembert-félét bepácolják olajba, fokhagymát, hagymát, csípős paprikát, zöldfűszereket téve hozzá, a pontos összetétel természetesen nem publikus és lehetnek kisebb-nagyobb eltérések, titkos hozzávalók is az egyes hospodák és más vendéglátó helyek receptjei között, de azért van egy sztenderd. Szerintem a legfinomabban a ©árka völgyében készítik (Divoká ©árka), a Hostinec Dívčí skok-ban:
          
És az Erikáé? Majdnem autentikus volt! Mi hiányzott mégis belőle? Talán a vadkörte (Géza rögtön mondta is kedves népi nevét, a vackort, sőt hozzátette, honnan fog azt is szedni hozzá)
– és Prága légköre, hangulata, ami ott még a Hermelín ízében is benne van. Ezt semmivel sem lehet helyettesíteni – mint ahogyan a Papsajt Estek légkörét és hangulatát sem lehetne pontosan visszaadni sehol máshol és senki  mással, csakis Erikával és Gézával. (jéef)

 

KIDOBOLÓ

2010.08.21. 20:04

   Eladó Egerszalókon, a falu központi részén 128 négyzetméter alapterületű,  alacsony rezsijű könnyűszerkezetes családi ház, 745 négyzetméteres telekkel. A  házban nagy nappali és amerikai konyha található, valamint 3 hálószoba, 2  fürdőszoba, kamra, padlófűtés, gázcirkó. Az épület vendégháznak is alkalmas.   Érdeklődés: 30-2384625 vagy nadasieri@upcmail.hu

 

ESKÜVŐI KÉPEK

2010.08.21. 18:15

 A házigazdák esküvője képekben is a Galériában!

ILYEN VOLT A ZÁRÓBULI

2010.08.21. 09:53

   Csillagfényes augusztusi este, a kert, hangulatos világítás - rendben voltak a díszletek... Igazán finomra sikeredett (nem meglepetés...) ételek, kellemes élő és bakelit-zene, az egyéb kellékek sem okozhattak senkinek csalódást. Aki akarta, nagyszerűen érezhette magát. Pótszékes teltház volt a nyári szezon záró buliján, még 20 perccel a kezdés előtt is érkeztek új vendégek, de Erikáék természetesen minden akadályt elhárítottak. A nagyobbik társaság tagjai születésnapot ünnepeltek, így  hát az ünnepi torta-kiegészítő az augusztus 20-i tűzijáték hangulatát is ide csempészte. A vacsorát tánc követte az alkalmi, szabadtéri bálteremben. Az est után sokáig beszélgettünk a házigazdákkal, akik fáradtan, de jó érzéssel összegeztek,  miközben máris az őszi szezonra gondoltak. Otthon pedig már nagyon várt Woodoo, a játékos, nagyon értelmes labrador-német juhász keverék (kép róla a Galériában) - hadd legyen már neki is egy estje.
* A záró buli képei a legújabb képtárában!  

 

A NYÁRI SZEZON UTOLSÓ PAPSAJT ESTJE

2010.08.20. 12:44

  
 
Augusztus 20. - a nyári szezon utolsó Papsajt Estje, amely a részletes programban sem szereplő meglepetést tartogat - az egész estés Bakelit-partynak élő vendége is lesz! Baran Gregorz tangóharmonika művész örökzöldeket, filmzenéket, operett slágereket, sanzonokat játszik.
   Az ünnepi vacsora ("mint a nagyinál") pedig: húsleves, főtt húsok tormával, rántottcsirke, krumplipüré, savanyúság, sütemény és finom bor.
   (Ez a honlap azonban nem fejezi be működését holnap, hiszen Erika értékelő írása is következik és lesz őszi folytatás! Kérjük, látogassák ezután is!) 

LÁTOGATOTTSÁG

2010.08.18. 23:51

   A Megbeszélőben Nádasy Erika bejegyzésében és a reagálásban is szó esik a honlap napi olvasottságáról. Valóban érdekes dolog ez, azon gondolkodtam el, ugyan milyen véletlenektől, mi mindentől függhet ez a szám - látva, hogy három nappal az idei nyár estjeinek vége előtt éppen ma volt az eddigi legnagyobb látogatottság...

úJABB KÉPTÁR !

2010.08.17. 23:37

"Nálunk minden papsajt" - de nem minden est... - lásd a Galéria menüpontban!

A NYÁRI SZEZON UTOLSÓ HETE - ŐSZI FOLYTATÁS

2010.08.15. 22:58

   Használják ki a lehetőséget, mert a Papsajt  Estek meghirdetett nyári programsorozata e héten véget ér! Az őszi folytatásról Erika ír a Megbeszélőben (én pedig reagálok néhány dologra)...

2010.08.15. 22:28

  Megbeszélő és Szavazás a bal oldali menüsorban!

TÚL A NEHEZÉN

2010.08.08. 23:38

   Túl vagyunk már az idei Papsajt estek nagyobbik felén (az idei jelzővel meg is előlegezzük a remélhető folytatást) és nyugodtan minősíthetjük sikeresnek ezt a kezdeményezést. A kisebb gondok természetesek egy egészen új, még be nem járatott programsorozat esetében, hiszen mindent a gyakorlatban kell kipróbálni, szervezést, reklámot, a lebonyolítás részleteit. Annyi bizonyos, hogy ha lassan is indult kicsit, de terjed már a híre és akik részt vettek valamelyik esten, magamat is beleértve, azok csak pozitív véleményeket mondtak. Hatalmas munka van az eddigiek mögött és a még hátra lévő estek is sok odafigyelést és bizony fáradozást is igényelnek a szervezőktől és segítőiktől, de megéri! Azután jöhet majd a tanulságok levonása, összegzése, kell-e esetleg valamin változtatni, mi az, amit pontosan úgy kell tenni, mint eddig. Egy dolog nem kétséges: a Papsajt esteket folytatni kell! (jéef)

2010.08.07. 00:05

                     

ÚJ KÉPTÁRAK A GALÉRIA MENÜPONTBAN!

2010.08.05. 23:53

CSOKI MOUSSE ÉS CIDRE

2010.08.03. 11:28

   A francia est kulináris élvezetei sorában nagy sikert aratott az Erika által utolérhetetlenül készített Francia hagymaleves és Normand hal, de természetesen fontosak voltak a kiegészítők, az előétel, a desszert és a finom almabor is! 
   Egy csoki mousse recept. Hozzávalók:15-17 dkg étcsoki - 4 tojás fehérje - 1 tojás sárgája - 3-4 dkg vaj - porcukor - 2-3 dl tejszín (tetszőleges). Vízfürdő fölött a csokoládét és a vajat felolvasztjuk. A tojás sárgáját hozzákeverjük. Picit hagyjuk hűlni, de nem szabad, hogy megszilárduljon. A tojás fehérjét a porcukorral habosra verjük, és hozzáadjuk az eddig elkészült keverékhez. Óvatosan, lapáttal forgatva keverjük el, hogy ne törjük össze a habot. Ha a tejszínt is bele akarjuk tenni, akkor azt is habosra verjük és a tojásfehérjével együtt hozzákeverjük.  

   A cider enyhén szénsavas almabor, alkoholtartalma körülbelül a sörével egyezik meg. Íz-skálája a száraztól az egészen édesig terjedhet. Telente fogyasztják forralva is. Egészséges ital, tele van antioxidánsokkal és fenolokkal, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák előfordulásának kockázatát.

 

KÖZKÍVÁNATRA ÚJABB PIAF-EST VOLT FRANCIA VACSORÁVAL

2010.08.01. 23:56

A tervekben a mai alkalom nem szerepelt - ezért a kivételes vasárnap  este -, de olyan sokan kérték, hogy Erika szívesen elénekelte újra a közkedvelt Piaf dalokat és megfőzte a francia menüt. Üröm az örömben, hogy az Agria Tv egy nappal korábban lemondta a felvételt, melynek során a vendégeket is meginterjúvolták volna, annak ellenére, hogy az időpontot előzetesen egyeztették velük...  A vendégek (képek a Galéria menüpontban) azonban remekül érezték magukat, ezt bizonyítják a beszélgetésekből származó idézetek is: "Ezzel a produkcióval bárhol a világon énekelhetne - igazi francia ízek - jó hely a Papsajt!" A  megindító sanzonokat és a finom vacsorát villanyfényes, tücsökciripeléses, halk zenés beszélgetés követte. Csakugyan jó hely a Papsajt! (A Média menüpontban rövidke video látható a Piaf műsorból!)

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!