És az Erikáé? Majdnem autentikus volt! Mi hiányzott mégis belőle? Talán a vadkörte (Géza rögtön mondta is kedves népi nevét, a vackort, sőt hozzátette, honnan fog azt is szedni hozzá) – és Prága légköre, hangulata, ami ott még a Hermelín ízében is benne van. Ezt semmivel sem lehet helyettesíteni – mint ahogyan a Papsajt Estek légkörét és hangulatát sem lehetne pontosan visszaadni sehol máshol és senkimással, csakis Erikával és Gézával. (jéef)
Eladó Egerszalókon, a falu központi részén 128 négyzetméter alapterületű, alacsony rezsijű könnyűszerkezetes családi ház, 745 négyzetméteres telekkel. A házban nagy nappali és amerikai konyha található, valamint 3 hálószoba, 2 fürdőszoba, kamra, padlófűtés, gázcirkó. Az épület vendégháznak is alkalmas. Érdeklődés: 30-2384625 vagy nadasieri@upcmail.hu
Csillagfényes augusztusi este, a kert, hangulatos világítás - rendben voltak a díszletek... Igazán finomra sikeredett (nem meglepetés...) ételek, kellemes élő és bakelit-zene, az egyéb kellékek sem okozhattak senkinek csalódást. Aki akarta, nagyszerűen érezhette magát. Pótszékes teltház volt a nyári szezon záró buliján, még 20 perccel a kezdés előtt is érkeztek új vendégek, de Erikáék természetesen minden akadályt elhárítottak. A nagyobbik társaság tagjai születésnapot ünnepeltek, így hát az ünnepi torta-kiegészítő az augusztus 20-i tűzijáték hangulatát is ide csempészte. A vacsorát tánc követte az alkalmi, szabadtéri bálteremben. Az est után sokáig beszélgettünk a házigazdákkal, akik fáradtan, de jó érzéssel összegeztek, miközben máris az őszi szezonra gondoltak. Otthon pedig már nagyon várt Woodoo, a játékos, nagyon értelmes labrador-német juhász keverék (kép róla a Galériában) - hadd legyen már neki is egy estje. * A záró buli képei a legújabb képtárában!
Augusztus 20. - a nyári szezon utolsó Papsajt Estje, amely a részletes programban sem szereplő meglepetést tartogat - az egész estés Bakelit-partynak élő vendége is lesz! Baran Gregorz tangóharmonika művész örökzöldeket, filmzenéket, operett slágereket, sanzonokat játszik.
Az ünnepi vacsora ("mint a nagyinál") pedig: húsleves, főtt húsok tormával, rántottcsirke, krumplipüré, savanyúság, sütemény és finom bor.
(Ez a honlap azonban nem fejezi be működését holnap, hiszen Erika értékelő írása is következik és lesz őszi folytatás! Kérjük, látogassák ezután is!)
A Megbeszélőben Nádasy Erika bejegyzésében és a reagálásban is szó esik a honlap napi olvasottságáról. Valóban érdekes dolog ez, azon gondolkodtam el, ugyan milyen véletlenektől, mi mindentől függhet ez a szám - látva, hogy három nappal az idei nyár estjeinek vége előtt éppen ma volt az eddigi legnagyobb látogatottság...
Használják ki a lehetőséget, mert a Papsajt Estek meghirdetett nyári programsorozata e héten véget ér! Az őszi folytatásról Erika ír a Megbeszélőben (én pedig reagálok néhány dologra)...
Túl vagyunk már az idei Papsajt estek nagyobbik felén (az idei jelzővel meg is előlegezzük a remélhető folytatást) és nyugodtan minősíthetjük sikeresnek ezt a kezdeményezést. A kisebb gondok természetesek egy egészen új, még be nem járatott programsorozat esetében, hiszen mindent a gyakorlatban kell kipróbálni, szervezést, reklámot, a lebonyolítás részleteit. Annyi bizonyos, hogy ha lassan is indult kicsit, de terjed már a híre és akik részt vettek valamelyik esten, magamat is beleértve, azok csak pozitív véleményeket mondtak. Hatalmas munka van az eddigiek mögött és a még hátra lévő estek is sok odafigyelést és bizony fáradozást is igényelnek a szervezőktől és segítőiktől, de megéri! Azután jöhet majd a tanulságok levonása, összegzése, kell-e esetleg valamin változtatni, mi az, amit pontosan úgy kell tenni, mint eddig. Egy dolog nem kétséges: a Papsajt esteket folytatni kell! (jéef)
A francia est kulináris élvezetei sorában nagy sikert aratott az Erika által utolérhetetlenül készített Francia hagymaleves és Normand hal, de természetesen fontosak voltak a kiegészítők, az előétel, a desszert és a finom almabor is! Egy csoki mousse recept. Hozzávalók:15-17 dkg étcsoki - 4 tojás fehérje - 1 tojás sárgája - 3-4 dkg vaj - porcukor - 2-3 dl tejszín (tetszőleges). Vízfürdő fölött a csokoládét és a vajat felolvasztjuk. A tojás sárgáját hozzákeverjük. Picit hagyjuk hűlni, de nem szabad, hogy megszilárduljon. A tojás fehérjét a porcukorral habosra verjük, és hozzáadjuk az eddig elkészült keverékhez. Óvatosan, lapáttal forgatva keverjük el, hogy ne törjük össze a habot. Ha a tejszínt is bele akarjuk tenni, akkor azt is habosra verjük és a tojásfehérjével együtt hozzákeverjük.
A cider enyhén szénsavas almabor, alkoholtartalma körülbelül a sörével egyezik meg. Íz-skálája a száraztól az egészen édesig terjedhet. Telente fogyasztják forralva is. Egészséges ital, tele van antioxidánsokkal és fenolokkal, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák előfordulásának kockázatát.
A tervekben a mai alkalom nem szerepelt - ezért a kivételes vasárnap este -, de olyan sokan kérték, hogy Erika szívesen elénekelte újra a közkedvelt Piaf dalokat és megfőzte a francia menüt. Üröm az örömben, hogy az Agria Tv egy nappal korábban lemondta a felvételt, melynek során a vendégeket is meginterjúvolták volna, annak ellenére, hogy az időpontot előzetesen egyeztették velük... A vendégek (képek a Galéria menüpontban) azonban remekül érezték magukat, ezt bizonyítják a beszélgetésekből származó idézetek is: "Ezzel a produkcióval bárhol a világon énekelhetne - igazi francia ízek - jó hely a Papsajt!" A megindító sanzonokat és a finom vacsorát villanyfényes, tücsökciripeléses, halk zenés beszélgetés követte. Csakugyan jó hely a Papsajt! (A Média menüpontban rövidke video látható a Piaf műsorból!)