A francia est kulinris lvezetei sorban nagy sikert aratott az Erika ltal utolrhetetlenl ksztett Francia hagymaleves s Normand hal, de termszetesen fontosak voltak a kiegsztk, az eltel, a desszert s a finom almabor is! Egy csoki mousse recept. Hozzvalk:15-17 dkg tcsoki - 4 tojs fehrje - 1 tojs srgja - 3-4 dkg vaj - porcukor - 2-3 dl tejszn (tetszleges). Vzfrd fltt a csokoldt s a vajat felolvasztjuk. A tojs srgjt hozzkeverjk. Picit hagyjuk hlni, de nem szabad, hogy megszilrduljon. A tojs fehrjt a porcukorral habosra verjk, s hozzadjuk az eddig elkszlt keverkhez. vatosan, lapttal forgatva keverjk el, hogy ne trjk ssze a habot. Ha a tejsznt is bele akarjuk tenni, akkor azt is habosra verjk s a tojsfehrjvel egytt hozzkeverjk.
A cider enyhn sznsavas almabor, alkoholtartalma krlbell a srvel egyezik meg. z-sklja a szraztl az egszen desig terjedhet. Telente fogyasztjk forralva is. Egszsges ital, tele van antioxidnsokkal s fenolokkal, amelyek cskkentik a szv- s rrendszeri betegsgek, valamint a rk elfordulsnak kockzatt.